SIMOONS, simulació en salut a Vall d’Hebron

Innovem en la formació d’entrenament d’habilitats per a professionals de la salut a través d’experiències formatives que permeten interactuar amb una persona usuària de forma virtual.

Mac covid

Què és SIMOONS?

SIMOONS (Serious Game per a la formació online amb simulació en salut) és un serious game dirigit a professionals de l’àmbit sanitari. Permet la formació de professionals a través d’experiències de simulació virtual que interactuen amb l’usuari i el desafien. D’aquesta manera es facilita l’entrenament i la millora de la preparació de l’equip assistencial per atendre de manera segura i eficaç els pacients.

A Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada-Direcció de Docència, som referents en el camp de la simulació, innovant en programes d’entrenament en simulació virtual. Amb SIMOONS apostem per promoure l’aprenentatge emprant Serious Game.

 

Multijugador en línia

Facilita i enriqueix la tasca del docent i de l’alumne, ja que permet reunir facilitadors, experts i alumnes de qualsevol lloc per fer pràctiques basades en simulació.

Simulació de casos

Permet aprendre competències i desenvolupar capacitats mitjançant la interacció. Aquest entorn interactiu ens acosta a la realitat i fa possible l’experiència pràctica reflexiva.

Adaptable

L’adaptabilitat a l’entorn promou que emergeixin noves necessitats educatives que fomenten la creació i el disseny de nous Serious Games a la plataforma SIMOONS.

Escalable

La tecnologia amb la qual s’ha creat SIMOONS ens permet arribar a tot arreu. Creiem que l’escalabilitat és un factor molt important per al projecte. 

Una nova forma d’aprendre!

Des de Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada, Direcció de Docència, treballem l’adquisició tant d’habilitats tècniques com no tècniques, com ara el lideratge, el treball en equip, la comunicació, la presa de decisions i la consciència de la situació.

SIMOONS forma part del 75% de la Piràmide Edgar Dale.

Innovant en simulació:

Innovant en metodologies de simulació per a la formació en habilitats tècniques i no tècniques per a professionals de la salut.

Actualment la plataforma ofereix 9 mòduls en simulació online, que poden ser en dos formats:

Multiusuari

Multiusuari

Hi poden participar de 2 a 8 professionals alhora i interaccionar. Es requereix la connexió d’un facilitador en simulació que segueixi la sessió i condueixi el briefing i el debriefing.

Unic usuari

Individual

La modalitat està preparada per tal que el participant realitzi l’activitat individualment, assoleixi de forma autònoma els objectius i obtingui un feedback personalitzat.

Mòduls actius:

Urgències covid

Urgències COVID-19

Urgències Simoons

Urgències

UCI-simons

Unitat de cures intensives

UCI pediàtrica

Urgències i UCI pediàtriques

Nefrologia

Nefrologia-diàlisi

Seguretat del pacient

Seguretat del pacient

Cardiologia

Unitat de cures agudes cardiològiques

Neanatologia

Neonatologia

Pròximament:

Laboratoris

Laboratoris clínics: 

Bioseguretat i gestió de mostres per a la millora assistencial

Què és el Centre de Simulació Clínica Avançada?

El Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada som la unitat especialitzada en la utilització de la simulació en els programes d’entrenament, com a model d’eficiència formativa.

Treballem per facilitar les activitats assistencials, docents, de recerca i innovació relacionades amb la simulació que puguin tenir un impacte directe en la millora de la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients, així com per potenciar la metodologia docent innovadora relacionada amb simulació.

Equip de direcció i producció:

Jordi Bañeras Vall Hebron

Direcció

Jordi Bañeras

Direcció

Mónica Rodríguez

Laura Millan Vall Hebron

Coordinadora

Laura Millán

Meritxell Jimenez Vall Hebron

Coordinadora

Meritxell Jiménez

Mireia Arnedo Vall Hebron

Gestora de projectes

Mireia Arnedo